Succesvol aankopen met Bieden met Zekerheid

Bieden met Zekerheid is een garantstelling voor als je financiering niet rondkomt. Als je hebt geboden zonder voorbehoud van financiering, het koopcontract hebt getekend en je financiering tóch niet rondkomt, hoeft je níét zelf 10% van de koopsom te betalen aan de verkoper. Dat doet deze garantstelling dan voor je.

Doordat de verkoper snel zeker weet dat de verkoop rond is zal deze sneller je bod accepteren. Vaak wordt zelfs voor een lagere verkoopprijs gekozen dan een hoger bedrag van een andere bieding die wel ontbindende voorwaarden heeft opgenomen. De kans om hiermee je droomhuis te bemachtigen is veel groter en dat zonder een toename van het financiele risico.

PlannersDesk doet in een vroeger stadium een uitgebreide inventarisatie van je inkomen en vermogen, regelt de inschatting van de marktwaarde van de woning met behulp van een desktop taxatie, vraagt het Bieden met Zekerheid Certificaat aan, brengt de bieding uit aan de verkopend makelaar en BNP Paribas Cardif is de verzekeraar die het risico draagt.

Neem vrijblijvend contact op wat wij voor je kunnen betekenen, zodat je binnenkort de sleutel in het slot van jouw nieuwe thuis kunt omdraaien. Plan online afspraak in op Agenda PlannersDesk of bel ons (026) 351 52 55 (optie 1).

Stappenplan veilig bieden zonder ontbindende voorwaarden

 • Gezamenlijk ondertekenen Dienstverleningsdocument PlannersDesk en vaststellen identiteit met paspoort of ID-bewijs.
 • Gezamenlijk invullen Klantprofiel bestaande uit: vragen over kennis, ervaring, risicoprofiel, wensen en doelstellingen.
 • Inkomen vaststellen: in loondienst met werkgeversverklaring of inkomensbepaling loondienst en indien zelfstandig door rekenexpert afgegeven inkomensverklaring ondernemer.
 • Vermogen vaststellen: dagafschriften spaarrekeningen en indien van toepassing overwaarde bestaande woning
 • Verplichtingen vaststellen: screenshots BKR, screenshots DUO en indien van toepassing partneralimentatie en private lease.
 • Voor de onderbouwing van de woningwaarde maken wij meestal gebruik van een desktop taxatie maar er zijn nog een aantal andere mogelijkheden.
 • Wij maken hypotheekberekening volgens de richtlijnen Bieden met Zekerheid en berekening om maximaal gegarandeerd biedingsbedrag vast te stellen.
 • Wij vragen certificaat aan en je ondertekend de gekoppelde contragarantie.
 • Wij brengen de bieding uit zonder ontbindende voorwaarden, met certificaat Bieden met Zekerheid en geven de verkopend makelaar een nadere toelichting.
 • De woning wordt gegund, gefeliciteerd! Koopovereenkomst wordt opgesteld en de garantiestelling waarborgsom wordt afgegeven binnen 7 dagen na het tekenen.
 • (Indien de woning niet wordt gegund. Helaas, verder zoeken. Eerste 5 punten niet voor niets gedaan. Als andere woning is gevonden, dan weer bij punt 6 verder.)
 • We hebben vervolgens zes weken de tijd om de meest optimale hypotheek uit te zoeken en te zorgen dat deze geregeld wordt.
 • (Mocht onverhoopt er geen hypotheek geaccepteerd worden dan zal BNP Paribas Cardif de bankgarantie uitbetalen via de notaris aan de verkopers en niet op de kopers verhalen.)

Kosten Bieden met Zekerheid

Voor ieder uitgebrachte bieding  € 150,- (€ 123,97 ex 21% btw) aan PlannersDesk. Voor desktop taxatie, marktanalyse, aanvragen certificaat, opstellen en uitbrengen bieding.

Alleen bij een succesvolle koop € 850,- premie aan BNP Paribas Cardif. Voor de beoordeling en het gelopen risico.

Premie blijft dus gelijk als het nodig is om voor meerdere woningen een bieding uit te brengen.

Vergoedingen te voldoen door de notaris op de passeerdatum.

Documenten in PDF